woensdag 1 februari 2012

De Emilie-tas

Vorige week werd mijn zus 20. Dat klein ding. TWINTIG. Ik ben er nog niet goed van.
Maar soit, ik moest de dag zelf kado-verstek geven wegens een examen de dag nadien. Wat hemels goed ging dat examen achteraf gezien zeg, vergeleken met vandaag. Maar na dat examen nam ik een paar uur pauze. Rust, haaktijd. Voor't eerst in 7 weken. Jawel, ZEVEN. Geen idee hoe ik dat overleefd heb.

Maar ik wijk af. Gulder wilt toch alleen maar van die tas horen.

Na een periode van ontkenning (no way dat ik daar ooit mee werk) en vervolgens gewenning (misschien kan dat nog wel leuk zijn voor...) kwam een moment van erkenning (tiens, dat werkt nog vlot) en tot slot ontwenning (dju, mijn schouder is stijf). Ik heb het dus over de reuzenbollen Zpagetti. 1 bol had ik nodig. En als ge dat 3 keer hebt uitgetrokken omdat uw patroon er in Uw hoofd wat beter uitzag, dan is 1 bol genoeg - geloof mij vrij.

Maar kijk, ik haakte een tas, perste het patroon uit de laatste niet-met-leerstof-gevulde hersencel die ik bezat, en dit werd het resultaat. De kinderziekten moet U er gezien de omstandigheden voorlopig bijnemen. Het ding dient nog gevoerd, namelijk.

Tiens, die bult zit er normaal gezien niet in. Echt niet.

Garen: Hooked Zpagetti.


En die olifant? Wel mijn zus heeft iets met olifanten. En dat 'iets' mag U vrij ruim zien. Dit exemplaar vond ik te schoon om te laten liggen en zal ik zodoende bevestigen eens ik de voering heb gestikt.
Indien er interesse is voor het patroon wil ik dat wel eens tuto-en. Wij houden elkaar op de hoogte.

À Bientôt,

Sieselaajn.

Ohja, en PS: 't is gedaan. Met blokken. GEDAAN!
Ohja²: ere wie ere toekomt, ik haalde de mosterd hier.

6 opmerkingen:

 1. De tas is echt zot prachtig! Mijn eerste reactie was "verdorie waar heeft ze die gekocht, jaloers!" Maar blijkbaar was ze voor mijijijij :D waarvoor mijn hele grote dank!
  Ze is origineel, nog nergens gezien, echt een heel mooi cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben blij voor jou dat de exmans gedaan zijn! Geniet van de post-examens-rust en de tijd die je nu terug hebt om je creatieve zelve te zijn! Een vree schoon taske trouwens!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb wel interesse in het patroon! ;)
  Heb hier thuis zo'n boekje liggen maar da's voor mij latijn.
  Wel al een geslaagde collectie tot nu toe!!
  Veel succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! de kleur en de textuur en die twee schattige strikjes opzij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ere wie ere toekomt...? Ik vind uw sacocheke toch véél geslaagder dan dat van 'de mosterd' hoor! Proficiat aan uw hersencel! :-)))

  BeantwoordenVerwijderen