zaterdag 28 april 2012

PMD-portemonnee.

Een knutselactiviteit voor de kids, of gewoon leuk om zelf te hebben.


Nodig?

Een (bij voorkeur vree schoon) drankkarton*, graag leeg en uitgewassen.
Vandaar de handdoek dus.
Nietjes, een lat en wat gezond verstand. Een schaar om te knippen, een stylo en stukje velcro, bij voorkeur zelfklevend. De velcro, niet de stylo. Dat zou niet handig zijn.
Optioneel: wat masking-tape.
Aan de slag!

Knip boven en onderkant van het karton af, wees spaarzaam met de bodem als die stevig verkleefd is, snijd die dan bij voorkeur met een mes weg. Hoe meer drankkarton je overhoudt, hoe groter je portemonnee.
 U gelooft mij niet? U krijgt dan dit. (Ik voel mij een beetje tovenaar, recipiënten zo zonder bodem...)Meet het overgebleven stuk drankkarton, en deel de lengte door drie. Trek een lijn op het bovenste deel, op 3 zijden. Kijk hiervoor waar de naad in het drankkarton zit, en snij die kant weg. Hou de naadloze kant dan over. We gaan toch een beetje voor esthetiek. Niet?


Ik spreek Chinees? Kijk dan hier eens goed. Ik zette zelfs speciaal voor U den flits aan.

Plooi de zijkanten naar binnen.

En druk plat. Vakkundig en wat recht, als't kan.
Vouw het platgedrukte deel in twee, naar de binnenkant van de overgebleven flap toe.Zet een nietje (of twee) in de middenste twee flapkes.


Heb je zelfklevende klittenband? Zalig.
Ik niet.
Dan komen de nietjes nogmaals van pas.Vul met geld. Dat mag wat meer zijn dan bij mij. Liefst.Sluit en geniet van het resultaat. (Nog schoner zonder nietjes.)


Als U zich afvraagt hoe het met alleslijm, velcro en een gladde binnenkant van een drankkarton verloopt? Wel, niet goed. Na twee keer op en toe gaat dat niet meer toe. Ge snapt mij wel. Ik heb voorlopig nog geen zelfklevende velcro gevonden, als iemand een adresje weet, shoot!


En de optionele masking-tape? Wel, die kan je gebruiken voor de randjes. Zoals hieronder.De eerlijkheid biedt mij te bekennen dat ik het idee van een ander haalde. Van meerdere anderen trouwens. Een rosse, een blonde en een zwarte. Gênant feit, dit.

Maar kom, U zapt niet om 10h 's ochtends langs de Nederlandse tv. Dus ik bespaar U het gênante moment waarop U beseft dat U zeker 3 minuten naar een Studio-100 programma hebt gekeken, en dat het U nog boeide ook.

À Bientôt,

Sieselaajn.


Ps: grote drankkartons van 1,5l haal ik  bij den AH, Daar vind je ook de Arizona-thee waar Het Lief zo zot van is. Met honing. En met een schoon verpakking. Als dat uw ding niet is drinkt mijn Lief dat met plezier voor U uit.

5 opmerkingen:

 1. Ideaal recyclageprojectje voor op school!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi ja, hier ook al gemaakt uit drankkartons (hier: http://bijgebrekaanbeter.blogspot.com/2011/09/recykleren-3.html) Maar die drankkartons van Arizona nog niet gevonden, hier in de Delhaize verkopen ze enkel de plastic flessen.. Maar ah ik zie het al, in de AH moet ik zijn! Op naar Brasschaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hebben ze geen zelfklevende velcro in de colruyt? :)Ik heb dat ooit al eens gekocht, en ik dacht daar..
  X Nena

  BeantwoordenVerwijderen
 4. grappig, in mijn vorig appartement hingen we hetzelfde behangpapier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Diene zelfklevende velcro vinde in de Veritas ;)

  BeantwoordenVerwijderen