dinsdag 20 september 2011

Gestikte post.

Naar goede gewoonte vindt hier in juli een collectieve familiale uittocht plaats. Richting kamp. Tijd om daar naar huis te schrijven is meestal schaars, maar ter plekke wordt gevochten om de titel van 'de meeste post'. Aangezien zo'n 70% van de toekomstige vrouwelijke voortplantingsverantwoordelijken van onze familie samentroept op dat befaamde kamp, heb ik wel een uurtje werk om hen allen van de nodige brieven te voorzien. Gelijkwaardige post. Want er wordt vergelijken, ahjaaaaa.

Ik ging dat eens rap in een uurken fixen, maar dat is een klein beetjen uit de hand gelopen. 't Resultaat mocht er gelukkig wel zijn, al zeg'k het zelf.
Een ster voor de kleinste nichtjes, die op een podium steevast het showbeest uithangen.
Een zon voor de zus, die -na haar ochtendhumeur- steevast het zonneke in de leidinsploeg uithangt.

Een denkwolk voor de pubers, meer woorden moet ge daar niet aan vuil maken want al de rest wordt toch maar met luid gegiechel onthaald.


Een scheut energie voor nicht Julie, dat komt al eens van pas naar't einde van't kamp toe, zeker voor de leidingsploeg.Een setje bestek voor de kookploeg,

And last but not least, een beetje liefde voor Dé Mammie, die al 15 jaar haar botten afdraait in de kampkeuken.

Ge smijt dat allemaal samen in een postpakket, en ge maakt wat mensen content. Ge ziet, dat moet allemaal niet moeilijk zijn, en met wat snoepen oogst ge altijd succes.

En voor de werkwijze, men neme:

Een cornflakesdoos of drie
Een normaal postkaartjen (voor de afmetingen)
Een leuk inpak-/kaftpapierken
Schone kleurkes draad
Een pin voor op een prikbord
Een lijmstift, geen vloeibare, want dat geeft miserie, believe me.
Enkele kleurtjes lint
Perforator
Enkele cellofaanzakjes
Sympathiek gekleurde snoepjes

 ÉÉN                                                                                                                                                            

Om te beginnen snijd je per zelf te maken postkaart 2 stuks van dezelfde afmeting uit een cornflakesdoos, ik gebruikte een bestaand postkaartje als standaardafmeting. Als ge der geen snoepen aanhangt kunt ge dat immers nog in nen gewonen enveloppe krijgen, zonder bij te betalen.

TWEE                                                                                                                                                          


Overtrek 1 van de twee kartontjes met je gekozen papier, let op als ge met lijntjes of ruitjes werkt dat dat wat recht verloopt. Je lijmt de boel best goed vast met een lijmstift (dan gaat dat papier niet golven) en laat dat wat drogen.


DRIE                                                                                                                                                           

Kies een figuur en teken die op je inpakpapier in een lichte potloodlijn. Vervolgens op gelijke afstand gaatjes voorprikken met de prikbordpin, dat voorkomt scheurtjes in teer papier eens je gaat rijgen.
-Gaatjes op zéér gelijke afstand kunnen wel eens voor smsen vol ongeloof zorgen als ze vragen of ge dat met't machine hebt gedaan en als ge dan vervolgens 'Neen, met de hand' antwoordt.-

VIER

Rijg je draad door de gaatjes heen, ik heb mijn draad steeds dubbel genomen aangezien ik nogal dun garen had gekozen.

VIJF

Kleef het tweede kartontje met de bedrukte kant tegen de achterkant van je bekleefde/bestikte karton en laat een poosje drogen. Vervolgens kan je naar believen stempelen, perforeren, zakjes bevestigen en wat je maar wil. 'Klaar' wil ook wel eens wat zeggen.

Ge kunt natuurlijk ook een jeansnaald in uw machine zwieren en zo veel tijd uitsparen. Maar ik raad minder stevig karton aan dan. En bovendien kon U hier  lezen dat dat tussen mij en een masjien nog altijd niet zo vlot verloopt.

Á Bièntôt,

Sieselaajn.

2 opmerkingen:

  1. Zoveel werk, maar wel heel mooi. En waarschijnlijk fantastisch om te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zijn zo van die projectjes die ge daarna alleen nog maar doet omdat iemand U dat heel poeslief vraagt...

    BeantwoordenVerwijderen