vrijdag 23 september 2011

Fotohoes #1

Sieselaajn vertrekt op weekend. Sebiet. En in plaats van mijn valies te maken, laat ik jullie liever weten wat ik gisterenavond heb uitgewreten. Ik naaide een hoes. Meer bepaald een fotohoes. Voor nen kodak. Niet de foto's. Allez, ge begrijpt mij wel.

Ik ben de eigenares van een schamel Fuji-cameraatje, moeder en vader hadden dat ooit in nood eens gekocht toen ze op citytrip waren en de reflexcamera vergeten waren. Da's regel bij ons thuis. Wat ge niet mee hebt op reis, dat koopt ge. En zo kom ik dus aan dat afdankertje. Nadat het zo'n 2 jaar dienst weigerde, is het nu weer geschikt om hier en daar een foto te trekken, zeker geen high-quality, dat merkten jullie hier al.
Toch moest dat ding in 't nief. En snel. Een nieuwe hoes maken leek me simpel, tot ik bij Zo-ella's blog terecht kwam. Verdorie, wat'n keuze! En uiteindelijk koos ik voor dit voorbeeld, 't is er eentje van Hine. Ik overwoog nog het origineel aan te schaffen, maar mijn portemonnee kreeg last van zweetaanvallen. Dus heb ik dat ongeveer een beetje nagebootst, met een verwijfder kleurenschema en uiteraard de nodige hiaten. Een foto volgt na't weekend, ik hoop dat mijn vrienden die wel een reflexcamera hebben er nen schonen foto van kunnen trekken. En dan krijgen jullie't te zien.


En ja, #1, want er komt nog een sequel, eentje waar ik nog meer mee ga stoefen. Dat belooft.

À Bièntôt,

Sieselaajn.

En ps: Bedankt, Zo-Ella, bij voorbaat.

2 opmerkingen:

  1. Wat een zalige fotohoes... Als ik eens tijd heb... Jammergenoeg hebben wij ook een reflex... Wordt wat moeilijk dan...
    Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Graag gedaan ;). Ben benieuwd naar het resultaat. Ik wou er ook zo eentje maken, maar onze kleine kodak heeft het begeven, helaas.

    BeantwoordenVerwijderen