maandag 16 mei 2011

Nous sommes parties!

Ge moet niet op zoek naar de gemiste ‘annonce’ in de weekendkrant, er vloog geen vliegtuig over uw dak met een spannende aankondiging aan de staart, en evenmin zal de man uit uw dromen U op een subtropisch  – en uiteraard onbewoond- eiland hebben gewaarschuwd.

Toch is het zover. Ik begeef mij in Blogland. Gezien ik van het gierige type ben en ge zonder veel tolwegen aan de grens geraakt, heb ik mijn vakantie voor dit jaar geboekt. Ik heb lang genoeg in de reisgidsen gebladerd. Avonden lang reeds waan ik mij schaamteloos in Uw levens. ’t Werd dus tijd om zelf de exhibitionistische mantel  die mijn bezigheden omhuld, open te gooien. 

Ik waarschuw U graag bij voorbaat. Onder mijn mantel is niets te vinden dat een ander al niet heeft/had of zal hebben. Maar ik ben niet voor uitgebreid kennismaken, eerder van de lichting ‘val-eens-met-de-deur-in-huis’. Mede hierdoor geef ik U hieronder een paar (compleet waardeloze) facts mee.

 • Ik ben een vrouw. Maar dat wist U al. Mannen in blogland zijn eerder schaars en houden zich bovendien niet bezig met wat ik hieronder zal produceren.
 • Ik noem mijzelf graag een vrouw. Ik heb 2 borsten, een baarmoeder en een uitgebreide collectie bodymilk. En schoenen. En afwas. En kwijtgeraakte oorbellen. Of dat van mij een vrouw maakt, laat ik aan U over. Ongeacht Uw bescheiden mening streel ik mijn ego dagelijks door mijzelf als een vrouw te (laten) behandelen.
 • Ik heb een hekel aan mensen die verkleinwoordjes in hun dagelijks vocabularium hebben opgenomen. Ik gebruik niets dan verkleinwoordjes als ik de koters van mijn vriendinnen aanspreek. Ik corrigeer diezelfde koters op hun verkleinwoorden-gebruik eens ze zonder bavet eten. 
 • Ik deel het bed geregeld met Zijne Koninklijke Hoogheid. Dat gaat goed zolang Zijne Koninklijke Hoogheid zijn onderste ledematen ter beschikking stelt als kussen voor die van mijn. Onder het mum ‘goed voor mijn rug’ zwier ik nacht na nacht gladjes mijn been over de scheidingsgrens tussen zijn en haar deel van de matras. Ik vervang Zijne Koninklijke Hoogheid even schaamteloos door een stijlloos, worstvormig kussen tijdens zijn regelmatige afwezigheden.
 • Ik studeer nog. Ik hoor nog te studeren. Ik doe mijn best nog te studeren. Ik lieg mezelf wat voor als ik zeg dat ik mijn best doe om nog te studeren. Ik doe het toch. Het werkt.
 • Ik werk ook. Soms. Als ik goesting heb. Of als er baby’s zijn die zin hebben om geboren te worden.
 • Zijne Koninklijke Hoogheid en ikzelf doen een poging een huis te renoveren. We zijn intussen masters in 'den afbraak'. 'Den opbouw' vergt nog wat tijd. En goesting. En handigheid.
 • Ik ben persoonlijk verantwoordelijk voor de dalende kijkcijfers van eerder welgesmaakte tv-programma’s. Ik ontdekte naald en draad en hun combinatieleer. Hoewel ik een prutsende beginner ben, oogst ik toch reeds kleine porties voldoende. Het helpt natuurlijk dat ik nooit veeleisend voor mezelf ben geweest.
Verder bent U voorlopig vrijgesteld van verdere ‘faits d’hivers’ ten huize Sieselaajn. Mocht U toch een ticketje willen voor de eerste rij: U kent het adres.

A bientôt,
Sieselaajn.

2 opmerkingen:

 1. Eerste reactie van een fan van het eerste uur! Ik kom nog geweldig vaak kijken op je site zodat ik wat ideetjes kan stelen of misschien wel delen!
  Greetzzz Bo

  BeantwoordenVerwijderen