vrijdag 18 januari 2013

Dat (P)Rinseke.

Tweede kerst, voor velen een dag om te bekomen van de gepasseerde feestdrukte. Voor mij ook, normaliter. Maar dit jaar begon tweede kerst vroeg. Heel vroeg. Mijn ogen plakten nog toe toen ik werd gewekt door twee kabouters. Om over Het Lief nog maar te zwijgen. Die kabouters vertoonden tekenen van nervositeit aangezien de oudste de dag voordien langs haar neus weg had geraden wat er tweede kerst op het programma stond. Een baby begot.

Die baby, dat is nu mijn metekind. Mijn hart wordt zo week als een spons telkens ik dagdroom over knuffelsessies met het kleine dropje. Kleine Rinse, zo lang verwacht, en ineens was hij daar. Sinds hij er is draag ik titel en verantwoordelijkheid. Het voelt verdorie goed.

Dat kleine ventje kon niet worden ontvangen zonder hippe accessoires. Die jongen is nu éénmaal gezegend met twee toffe meters die weten wat cool is. Of dat op z'n minst toch beweren. Ik sloeg dus aan het haken, na uren grasduinen op Pinterest vond ik wat ik moest hebben. Een gratis patroon voor een schattig vestje en een zoniet nog schattiger eikel-mutsje. Twee bolletjes zachte wol en 't was gepiept.

Met dank aan Rembert, a.k.a. de papa voor de foto's.
Zie dat tjoepken!

Lieve Rinse, bloei, leer, ontwikkel en word een in-fijn mens, maar groei alstemblieft niet te snel uit uw schattige kleren. Uw meter dankt U.

Ps: Tips voor het snel kwijtgeraken van een dubbele kin zijn altijd welkom.

12 opmerkingen:

 1. Maar zo'n schattig bolleke! Toi toi toi met het meter-zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh zeg, wat een schatje in een allerschattigste outfit! Proficiat met je meterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zeg, nu mijn versie van het gehaakte vestje af is en ik hier nog eens kom piepen, begin ik schrik te krijgen. Wil je mij alsjeblief zeggen dat Rinse'ke' niet echt een Rinse'ke' is maar nen echte, goeie, stevige Rinse? Ken je de afmetingen van jouw vestje en mutske?

   Verwijderen
  2. Goh, grof geweg 3800g, dat valt nog onder de normale babies te klasseren, denk ik dan?
   Ik heb voor dat mutsje wel wat dunnere wol gebruikt dan voorgeschreven, en door daardoor ook een dunnere haakpen te gebruiken zal dat inderdaad wel wat kleiner zijn. En dat vestje, dat deed ik volgens mij gewoon volgens de voorschriften, als ik me goed herinner. Is het zoveel te groot?

   Verwijderen
  3. Neenee, als Rinse nu al goed stevig is, dan wilt dat zeggen dat dat vestje nog goed past voor een 'groot' klein boeleke. Als hij maar een mini mini Rinse is, dan wil dat zeggen dat er niet veel speling is voor 'mijn' vestje. Ok, 3800g, stelt me gerust. Dus niet heel mini. Oef! :-)

   Verwijderen
 3. Het is smelten als je zo'n klein onschuldig mensje ziet... Zo 'vers' nog... En wat ziet hij er lief en stoer uit met zijn kleurig pakje! Ik voel het aan mijn grote teen, Klein (P)Rinske heeft een verwen-meter te pakken! Goed voor hem, en zalig voor jou! Zeker als straks de kusjes en knuffels komen van dat mini-ventje! Geniet ervan! En nog een dikke proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ma ziet, hoe een schattig bazeke in een super schattig outfitje! Het zal kleine Rinse zeker niet verdroten (ik weet niet of dit woord ook gekend is buiten Aalst en omstreken)dat hij jou als meter kreeg. Ik weet zeker dat hij (te) veel verwend zal worden! En ken je nog een toeval: ook hier staat kleine Rinse's kaartje op de kast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar allez! Dat meent ge niet! Dat is inderdaad best een straf toeval. Ik hoop in elk geval dat hij er geen spijt van krijgt, ik in elk geval al niet.

   Verwijderen
 5. Dat eikelmutsje is zo schattig! Wat een lief klein prutske :) Schoon gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schoon gedaan = niet dat prutske he, maar dat mutske ;-) Allez, dat prutske is ook schoon werk, maar niet door u! :)

   Verwijderen
 6. oooh zo'n schattig engeltje & zo'n leuke kleertjes ...
  meter zijn s zooo bijzonder!!!
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik kan mij zo voorstellen hoe fier ge zijt als meter!!! Geniet er maar van! En ik ben er zeker van dat als kleine rinse uit zijn kleren gegroeid is, die meter allang iets nieuws gemaakt heeft om da ventje te verwennen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen