zondag 11 augustus 2013

Jackie.

Rond kerst kreeg ik een boek. Dat boek heeft even moeten wachten tot ik de juiste gelegenheid had gevonden om er een jurk uit te maken. Een fifties-feestje vraagt nu eenmaal om gepaste kledij die niet in mijn standaard-garderobe te vinden is.Zonder twijfel ging ik voor de 'Jackie', in het boek omschreven als een ode aan Jackie Kennedy. Simpel van vorm, zo heb ik het graag, ik steek niet graag uren werk in een stuk dat ik vervolgens slechts één keer kan dragen. Dat heb ik zo wel een beetje afgeleerd.
Het werd de versie met zakken en boothals. Met het tussengestikte paspel werd het geheel wat gebroken in mijn taille en zo ademt de jurk ineens ook wat meer 'fifties'.

De broche kreeg ik in bruikleen van mijn grootmoeder, samen met een paar kanten handschoentjes die ik voor de gelegenheid even achterwege liet.
 

Stof: gewafeld katoen bij Artevelde Stoffen

9 opmerkingen:

 1. Maar wauw gij, het is echt superschoon! De stof én de foto's: helemaal mijn ding!
  (De modellen die in dat boek staan, is dat enkel voor mensen met een 'recht' figuur of zou dat ook voor mij gaan, denk je? Ik maak meestal a-lijntjes omdat mijn heupen er dan netjes inpassen)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben een zandloper eigenlijk, en ik vind de jurk mij persoonlijk wel staan. Heb dan ook heel bewust die paspel in mijn taille meegstikt, zodat ik ze optisch toch kon behouden. Ik zou zeggen: zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoals al gezegd, ik heb precies dezelfde stof liggen! En hetzelfde boek eigenlijk ook!
  Mooie jurk, zeker om meer dan een keer aan te doen zou ik denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil die jurk ook graag voor mezelf maken. Staat op de planning voor in de naailes komend schooljaar. En dat stofje past zo goed bij het model! Ik zou het zelf nooit kiezen, maar zo zie je maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig!!! En hoeveel keer heb ik al niet eens zo'n gewafelde stof in mijn handen gehad en dan weer teruggelegd ... Awel, daar heb ik nu dik spijt van als ik jouw jurk zie! Ze is echt af! Daar ga je nog veel geniet van hebben!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik nomineerde je voor liebster blog award!
  Maren (hoemmelke.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen