donderdag 7 juni 2012

Witte vlag

3-0. Niet voor mij, helaas. Wel voor de heren die gisteren buit maakten op mijn kap.
Als in: de ruit van onze vervangwagen inslaan terwijl het nog licht is, om vervolgens met mijn laptoptas te gaan lopen. 1-0

Na reeds 2 minuten kwam het besef. Mijn cursus. Mijn cursus die eigenlijk niet van mij was maar die zo perfect samengevat was, voorbeeldvragen incluis, dat ik die 15cm rugbreedte niet meer schrikwekkend vond. Weg, gejat, gepikt.  2-0

En dan, nog iets later, begint het te dagen dat echt àlles weg is. Foto's, muziek, patronen (zelfs mijn Van Katoen-patronen), ideeën, een stuk thesis, brieven, documenten, filmpjes... Drieëneenhalf jaar van mijn leven. Ik hoor U denken: neemt U dan geen  back-up? Oh jawel, regelmatig zelfs. Naar een bijzonder verdienstelijke harde schijf. Laat ons besluiten dat zij keurig in de tas zat. 3-0

Dus vandaag hang ik mijn witte vlag uit. Verslagen, lamgelegd, met de grond gelijk gemaakt.


En dan denk je: "Had ik maar..." en is het te laat. Ben ik dan echt zo naïef dat ik me veilig voelde in mijn eigen stad? Volgens de heren in het blauw wel. "Gent wordt nen marginalen stad, madammeken. Dat is hier elken avond schering en inslag."

Gent, mijn geliefde Gent. Ik zie U tijdelijk minder graag.
Maar ik kom het wel te boven, denk ik.

6 opmerkingen:

 1. F***. Dat is wat ik nu denk. Een woord dat ik van mezelf eigenlijk niet mag gebruiken. Courage. Veel van wat je kwijt bent, zul je waarschijnlijk wel terugvinden, maar het vertrouwen, dat zal misschien wat langer duren, jammer genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. om het in facebook termen te zeggen: "vind ik niet leuk!"

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pffff... ik zou het ook niet willen meemaken. Hopelijk vind je nog veel zaken terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gent is niet meer veilig, schatteken... Een tijdje geleden werd de autoruit (elektrische zijruit!!) van mijn zus haar auto ingeslagen. Laura had die geleend en in haar (heel rustige) buurt geparkeerd. De dief had de GPS gezien, die ze in de auto had gelaten. Ook zij dacht dat haar buurt veilig was... GPS weg, dure zijruit vernieuwen... Niet leuk.
  Ik vind dat ook een degoutante gedachte, dat je in feite geen luis meer kunt vertrouwen. Degoutant ook dat er zulke mensen bestaan.
  Dat ze met hun fikken van andermans spullen blijven! Ons ma zou zeggen: 'Hun handen moesten blijven stijf staan!' Een elektrische schok zou ook goed zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. o dat is zo hel; voor hen gewoon wat centen, maar voor jou zoveel meer dat je kwijt bent... tuurlijk kom je dat wel te boven, maar het is toch wel toegelaten om nu eens heel hard te vloeken en te verwensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. o help zeg. Meer valt daar niet over te zeggen vrees ik. Goeie moed!

  BeantwoordenVerwijderen